Σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου

Σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου
Η ενυδάτωση του προσώπου είναι πολύ σημαντική όταν αναφερόμαστε στην υγεία της επιδερμίδας. Το ενυδατωμένο δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του, είναι πιο απαλό και φυσικά πολύ πιο λαμπερό. Αν θέλετε λοιπόν να διατηρήσετε μια βελούδινη επιδερμίδα προσώπου, τότε η καλή ενυδάτωση είναι μια από τις καλύτερες λύσεις. Ένας από τους τρόπους ενυδάτωσης του προσώπου είναι και οι ενυδατικές κρέμες. Οι ενυδατικές κρέμες είναι ένα είδος καλλυντικών που είναι από τα πιο διαδεδομένα όσον αφορά τα καλλυντικά προϊόντα. Υπάρχουν πολλές και διάφορες ενυδατικές κρέμες του εμπορίου. Από αρκετά φθηνές έως πολύ ακριβές. Δυστυχώς οι πολύ φθηνές ενυδατικές κρέμες του εμπορίου είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά για να πετύχετε μια καλή ενυδάτωση θα πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία για να αγοράζετε ποιοτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου. Ευτυχώς για το πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση. Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου από εντελώς φυσικά υλικά. Έτσι θα γλιτώσετε κόστος και το δέρμα σας θα απαλλαγεί από διάφορες χημικές ουσίες που βρίσκονται στις κρέμες του εμπορίου όπως συντηρητικά και σταθεροποιητές. Το blog "Σπιτικές κρέμες" παρουσιάζει 3 πολύ καλές συνταγές για να φτιάξετε σπιτικές κρέμες ενυδάτωσης προσώπου μόνες σας.


Σπιτική ενυδατική κρέμα με αυγό και λεμόνι

Σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Το αυγό είναι ένα τρόφιμο που περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Εκτός από πρωτεΐνες, το αυγό περιέχει και υδατάνθρακες, λίπος και φυσικά αρκετές ποσότητες νερού. Επίσης περιέχει φώσφορο, θείο, σίδηρο, ασβέστιο αλλά και μερικές βιταμίνες όπως τις βιταμίνες A, B2, B12 και D. Από την άλλη πλευρά το λεμόνι (γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες) είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να σφίξει τους πόρους του δέρματος ενώ ταυτόχρονα να το κάνει πιο απαλό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε αυτή την σπιτική ενυδατική κρέμα που στην ουσία δεν είναι κρέμα αλλά λοσιόν. Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή. Η κρέμα αυτή είναι κατάλληλη για ξηρό πρόσωπο.

Συστατικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού φυσικός χυμός λεμονιού
  • 1 αυγό

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αυγό.
  2. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές.
  3. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά.
  4. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο σας με μια πετσέτα χωρίς να το τρίψετε.

Σπιτική ενυδατική κρέμα με γιαούρτι και εσπεριδοειδή

Σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Αυτή η σπιτική κρέμα ενυδάτωσης προσώπου περιέχει γιαούρτι, πορτοκάλι και λεμόνι. Το γιαούρτι έχει πολύ υψηλή θρεπτική αξία. Περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, σάκχαρα, λίπη, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β2 και ασβέστιο. Από την άλλη πλευρά το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει υπέροχο άρωμα. Επίσης περιέχει βιταμίνη Α, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο και διάφορα σάκχαρα. Όσον αφορά τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονιού και τα συστατικά του, τα αναφέραμε παραπάνω στην προηγούμενη ενυδατική κρεμά προσώπου. Αυτή η συνταγή είναι άλλη μια πολύ εύκολη και γρήγορη στο να γίνει. Αυτή η κρέμα είναι κατάλληλη για κανονική επιδερμίδα προσώπου.

Συστατικά:
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού

Τρόπος παρασκευής:
  1. Γεμίστε 1 κούπα με γιαούρτι (περίπου 3/4 της κούπας).
  2. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.
  3. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Απλώστε στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά.
  5. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε απαλά με μια πετσέτα.

Σπιτική ενυδατική κρέμα με μήλο και μέλι

Σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου
Γενικές πληροφορίες:
Το μήλο περιέχει πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και διαιτητικές ίνες. Επίσης περιέχει μηλικό οξύ, κάλιο,φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ και βιοτίνη. Τα θρεπτικά του συστατικά κάνουν το μήλο ένα εξαιρετικό υλικό για παρασκευή πολλών σπιτικών καλλυντικών. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκονται και οι ενυδατικές κρέμες προσώπου. Από την άλλη πλευρά, το μέλι, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη (περίπου 75%-80%) είναι ένα εξαιρετικό υλικό που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές σπιτικές ενυδατικές κρέμες προσώπου. Αυτή η συνταγή (όπως και οι προηγούμενες) είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και είναι κατάλληλη για λιπαρό δέρμα.

Συστατικά:
  • 1 μήλο
  • 1/2 κουταλιά μέλι

Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε ένα μίξερ πολτοποιείστε ένα μήλο.
  2. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. 
  3. Απλώστε στο πρόσωπό σας και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να δράσουν τα συστατικά του μήλου και του μελιού.
  4. Ξεπλύνετε με δροσερό προς κρύο νερό.
  5. Σκουπιστείτε απαλά με μια πετσέτα.

Συμβουλές ενυδάτωσης προσώπου

  1. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα έτσι ώστε να πετυχαίνετε καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας και από μέσα προς τα έξω.
  2. Ποτέ να μην εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου σε μη καθαρό πρόσωπο. πριν την εφαρμογή, ξεπλύνετε πρώτα με λίγο νερό.  
  3. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό προσώπου. Η ακτινοβολία του ήλιου όταν είναι ισχυρή μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση της επιδερμίδας.
  4. Περιορίστε το αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι προκαλεί αφυδάτωση.

Ψηφοφορία

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη ενυδατική κρέμα προσώπου; (δική σας εκτίμηση)



πηγές:

Share on Google Plus